查看完整版本: [-- 【醉世界,醒人生】锦年知漠然,愿你我,相惜(7/18更13--61F) --]

-> 音体漫游 -> 【醉世界,醒人生】锦年知漠然,愿你我,相惜(7/18更13--61F) [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

<<   1   2  >>  Pages: ( 2 total )

不能往去糖 2011-05-04 23:54

【醉世界,醒人生】锦年知漠然,愿你我,相惜(7/18更13--61F)

[attachment=776429]

某时,你是世界
在你的包容里我哼我的心情
再赠你听我的歌
我不知该如何向你诉说我的喜悦
唯有静静的
与世界分享
你在我心里的位置
锦,以此送给你
希望你快乐 

点击目录素灰机:

不能往去糖 2011-05-05 00:55

【醉世界】送给世界送给你
《love fool》----Olivia Ong

Dear, I fear we're facing a problem
You love me no longer, I know
And maybe there is nothing that I can do
To make you do

Mama tells me I shouldn't bother
That I ought to stick to another man
A man that surely deserves me
But I think you do

So I cry, I pray and I beg

Love me love me
Say that you love me
Fool me fool me
Go on and fool me
Pretend that you love me
Leave me leave me
Just say that you need me
I can't care 'bout anything but you...

Lately I have desperately pondered,
Spent my nights awake and I wonder
What I could have done in another way
To make you stay

Reason is not key to solution
I will end up lost in confusion
I don't care if you really care
As long as you don't go

So I cry, I pray and I beg

Fool me fool me
Go on and fool me
Pretend that you love me
I can't care 'bout anything but you...

[attachment=776440]

糖糖感受:
其实这首歌我并不懂词
但是我喜欢olivia清爽的声音
柔柔的细细的很美好
love fool
遇见小锦的时候我恰好听着这首歌
它共振着我的心跳
唱出我此时的小鹿乱跳
那种喜悦的,美好的
花开心动的感觉
我恰巧像个love fool
傻笑在与你的交流中

我自我幻想着
与你在未来
在共同的喜好中
我们畅谈,我们争论
就像两个小孩面红耳赤
却依旧相亲相爱

olivia将我带进一种初恋的境界里
期待着
憧憬着
幻想着
我们的爱是友谊的“爱情”
我很感谢
让我遇见你
没有错过你
送你love fool
告诉你我当时的心跳

【醒人生】送给自己送给你
《一直在找一个人》----冯玮君

开始了解爱
控制不住的心跳
等待你轻轻呼唤
才知道我一点都不勇敢
才知道越在乎夜越不安
要不是那天你伸出的手
那么温暖
我一直在找一个人
就算盲日都快乐
也只有真心相爱才可能
了解什么叫深刻
我一直在找一个人
让我相信幸福是真的
还有什么能够让人更虔诚
身边有你我就有了答案
你走进我的心里
如此理所当然
就算有理由迷惑吧
你的拥抱却让我明白
才知道我一点都不勇敢
才知道越在乎夜越不安
要不是那天你伸出的手
那么温暖
我一直在找一个人
就算盲日都快乐
也只有真心相爱才可能
了解什么叫深刻
我一直在找一个人
让我相信幸福是真的
还有什么能够让人更虔诚
身边有你就有答案
有谁不是在汹涌人海里
寂寞地等待谁呼唤自己的名字
等待着有天爱让自己变得完整
才知道我一点都不勇敢

[attachment=776633]

糖糖感受:
我先要说开始的调音不是bug
冯玮君这个歌手我并不熟悉
只是却为这首歌着迷
某时我喜欢如Olivia般清亮的嗓子
太过浑厚会让我觉得缺失自然
只是冯玮君的--
《一直在找一个人》
却让我深深的感动

旋律透露一种渴望
也表达一种幸运
幸好我找到了你
结束了我的一直

她撕心裂肺的唱着
我看着歌词一句一句
让我试着虔诚
相信爱,相信幸福

我的幸运有千万种
遇见你是其中之一
少了你
生命会有遗憾
感谢你来到的身边
my dear friend!

绿子 2011-05-05 02:02
咱也喜欢Olivia,英文歌听起来特有味道,虽然听不懂,大概曲子也能吸引人吧

夜华 2011-05-05 06:15
楼主的贴子做的好漂亮
不知可否请教下怎样把贴子分成两边然后还可以有背景颜色呢?

摩梭 2011-05-05 07:52
oliva的歌好好听的说,O(∩_∩)O哈哈~

xcxzq 2011-05-05 09:50
用户被禁言,该主题自动屏蔽!

onew 2011-05-05 11:07
olivia
呵呵~记得我音乐日记里写她的歌的时候你也说过喜欢她
清澈的声音听着也是享受啊

飔小囡。 2011-05-05 11:29
一直在找一个人是我很爱听的一首歌。
一开始听开始的时候。我以为我的P4故障了。
后来才知道原来是歌的原因。
我们一直在寻寻觅觅等着谁。找着谁。爱着谁。
如果他出现。我会伸出手。虔诚的与他一起前行。
如果他一直不出现。我会耐心的等待。
我相信上苍一定会把最适合我的人放在我身边。
待到那时。我定会紧紧的抓住他不放手。

夜华 2011-05-05 18:04
多谢!!!
感动的eng

不能往去糖 2011-05-05 18:16
不谢,对你有用就好哈!

不能往去糖 2011-05-05 19:52

《beautiful love》----蔡健雅
看住时间 别让它再流浪
从前我 太适应悲伤
你的出现在无意中
却深深撼动我
一起走着 没说什么
心是满足的
这个世界 随时都要崩塌
我没有 其他的愿望
假如明天将消失了
趁现在我爱着
只想记得 被你抱着
温热的感受
Love's beautiful so beautiful
我失去过 更珍惜拥有
多庆幸我是我 被你疼爱的我
紧紧牵住的手 不要放手
永远守护我
我很快乐 你会了解我
我不会再哭泣 是因为我相信
我们勇敢的爱着 每秒钟
都能证明 一生的美丽
这个世界 随时都要崩塌
我没有 其他的愿望
假如明天将消失了
趁现在我爱着
只想记得 被你抱着
温热的感受
我失去过 更珍惜拥有
紧紧牵住的手 不要放手
永远守护我
我失去过 更珍惜拥有
紧紧牵住的手 不要放手
永远守护我
我很快乐 你会了解我
我不会再哭泣 是因为我相信
我们勇敢的爱着 每秒钟
都能证明 一生的美丽

[attachment=777380]
糖糖感受:
直到那天去听飞儿的签售会
才知道这首让我记忆深刻的歌
writen by 阿沁

爱上那种感觉爱上歌
你曾经因为谁而迫使自己去爱某首歌吗
beautiful love让我那么“傻”过

还记得闺蜜们好久不见
又一起唱K
他们三激动而又默契的点了这首歌
站在我面前,眼神交流
那一刻我是酸涩的
我以为四个人的圈子不再需要我
我的表情暗沉下来
却听他们大吼
“阿唐,这是拼最喜欢的歌,
我们也很喜欢,所以你必须学会”
原来,我并没有被遗忘

那晚上,我躺在床上,P3单曲循环
歌词是一字一句听出来的
然后,我会唱了

只是,我们从不曾一起K过它
因为我,又离开了他们
但是我却不曾遗憾

我没有自动的去爱过这首歌
只是我爱着那种感觉
而这首歌是载体

你觉得我傻吗?
我说这些,是想告诉你,我也可以这么
为你

《喜欢两个人》----彭佳慧

没必要回想刚刚下大雨的黄昏
此刻夜空只有美丽的星辰
走过了甜酸各一半的旅程
我单薄的心才能变得丰盛
心会累爱会冷
这是感情必经的过程
只是有人就放弃
也有人愿意再等
等一个发现 等一个感动让爱再沸腾
就算很在乎自尊
我们依赖彼此 不得不承认
放弃自由喜欢两个人
绑住的两个人
互不相让还是相爱 分享一生
不爱热闹喜欢两个人
就我们两个人
在浮动不安世界里找到安稳

有时候关心就是交换一个眼神
抚慰就是暖暖紧紧的拥吻
疼爱是不讲理也让我几分
体贴是偶而准你不像情人
心会累爱会冷
这是感情必经的过程
只是有人就放弃
也有人愿意再等
等一个发现 等一个感动让爱再沸腾
就算很在乎自尊
我们依赖彼此 不得不承认
放弃自由喜欢两个人
绑住的两个人
互不相让还是相爱 分享一生
不爱热闹喜欢两个人
就我们两个人
在浮动不安世界里找到安稳

在不安世界里找到安稳

[attachment=777381]
糖糖感受:
喜欢这首歌还是因为一个人
只是这次是我们一起
因为喜欢所以循环
但可惜,缘分有始有终

彭佳慧的声音很干净
世界如此不安
但总有一个人给我安全
那么我宁愿放弃自由
与你
只我们两个人

我想我们于世界转身相遇
是一种幸运
一句宠爱的话
一句体贴的语言
我很开心
尽管于千里之外

我有你,而你,有我
愿我们成为彼此浮世中的岸堤
可以停靠

锦漠然 2011-05-05 21:22
糖糖,想你了~
给你的情书~

http://bbs.jooyoo.net/read.php?tid-357112.html

以后还会有很多很多!

衣袂飘飘 2011-05-06 12:25
贴子弄的真漂亮,都是有才的娃啊~~~

不能往去糖糖 2011-05-06 22:18

《8 miles》----Eminem

Sometimes I just feel like, quitting I still might

Why do I put upthis fight, why do I still write

Sometimes it's hard enough just dealin wit real life

Sometimes I wanna jump on stage and just kill mics

And show these people what my level of skills like

But I'm still white, sometimes I just hate life

Something ain't right, hit the brake lights

Case of the stage fright, drawin a blank light

Da-duh-duh-da-da, it ain't my fault

Great big eyeballs, my insides crawl

And I clam up, I just slam shut

I just can't do it, my whole manhoods

Just been stripped, I have just been vicked

So i must then get, off this bus then split

Man fuck this shit yo, I'm going the fuck home

World on my shoulders as I run back to this 8 mile road

[chorus]

I'm a man, I'ma make a new plan

Time for me to just stand up, and travel new land

Time for me to just take matters into my own hands

Once I'm over these tracks man I'ma never look back

(8 mile road) And I'm gone, I know right where I'm going

[attachment=779172]

糖糖感受:
一直想与大家分享阿姆
他的歌总是让我不自觉的跟着节奏
摇头、扭动身体
阿姆很帅
尽管皮肤不是很好
可是他永不长大的痞子气
让我迷失在他的拽中
阿姆的嘻哈即使抛开包装依旧存在
我哈
我爱
有木有,有木有!

选了很久选中了8公里
却放弃更有名的lose yourself
因为我更喜欢这首的旋律

阿姆总是让我想起我年少激愤
阿姆满口的脏话增长我的气势

而今,阿姆依旧是阿姆
只是阿姆有了更多为人父的温柔
Hailie有这样的father很幸福

我知你喜欢抒情
但是请尝试阿姆的肆意

《I DO》----Maria Arredondo

Like a paper card
Floating in a stream
I’m trying to keep up
I’m trying to believe

it's cold outside
the door is shut
this broken key
Is all I've got

don't you ever need, I do
don't you ever feel, I do
don't you ever want someone to miss you cause I do
cause I do

don't you ever cry, I do
don't you ever break, I do
don't you ever wanna love someone so much it hurts you
cause I do

A solitary heart
A million miles away
From your ivory tower
Nothing can escape

I wanna break them through
Melt the ice
I wanna get to you
Am I loosing this fight

don't you ever need, I do
don't you ever feel, I do
don't you ever want someone to miss you
cause I do

don't you ever cry, I do
don't you ever break, I do
don't you ever wanna love someone so much it hurts you

I know that it's so much more inside you
But the walls you build
Around your heart
I can't get through
What if all those walls would crumble
Would you run away
Would you let me in
I need to k

[attachment=779173]

糖糖感受:
听不懂,看不懂
只是觉得旋律好听于是喜欢
亲们请不要嫌弃我的浅薄

我是真的不知道maria在唱什么
也没有冲动去寻找它的意思
但是我听见“……I do”
温柔的i do
深情的i do
感动我
我听懂了你的情感
那种虔诚的原意

只是可惜我找遍了网络
也没有找到完整版的
但是我想我分享予你的已足以让你喜欢

这是一首抒情歌
我希望你会喜欢 

锦漠然 2011-05-06 22:49
先占楼啊。。。嘿嘿。。。。。。。。。。。。。

onew 2011-05-06 23:31
可能是我网卡 了 所以听不到歌

蔡健雅的歌曲我是很喜欢的
不过她每一次的转变都是很大大

看你放的这些歌
恩,看来感情很好啊两人。

笛子 2011-05-06 23:38
亲爱的糖糖,《一直在找一个人》这首歌我听不到

麦子咪咪 2011-05-07 00:13
看到你的标题就想说这是小给小锦的么?

在在2010 2011-05-07 00:25
真的有哎···第一首歌的节奏真的有点让人感觉小鹿乱撞哦··
结果第二首歌的时候打不开··我去百度之了··
幸好我去百度了···要不然真的错过了··
感觉前奏很不错啊··马上就把第一首歌给我的情绪转变了的说··
一直在找一个人··
我也是呢··就算等了很久··我也会静静的等下去··
有些事情要绝望到底才能看得透··等到某天他出现了我一定狠狠的揍他让我等了那么久··
这首歌给我的感觉就像第一次听到《你是我心中的一句惊叹》··
那种等待··真的是令人情绪很复杂啊··
听得我让我在这个平静的夜晚有些不平静的说··
期待你更新更多的歌哟··
你没错过小锦··真好呢···

不能往去糖糖 2011-05-07 12:07

《我的歌声里》----曲婉婷

没有一点点防备,也没有一丝顾虑
你就这样出现在我的世界里,
带给我惊喜,情不自已可是你偏又这样,
在我不知不觉中悄悄的消失,
从我的世界里,没有音讯,
剩下的只是回忆
你存在,
我深深的脑海里,
我的梦里,
我的心里,
我的歌声里
你存在,我深深的脑海里,
我的梦里,
我的心里,
我的歌声里
还记得我们曾经,肩并肩一起走过,
那段繁华巷口尽管你我是陌生人,
是过路人,
但彼此还是感觉到了对方的一个眼神,
一个心跳....一种意想不到的快乐,
好像是一场梦境,命中注定
我的梦里,
我的心里,
我的歌声里
我的梦里,我的心里,
我的歌声里
世界之大为何我们相遇
难道是缘分难道是天意...
我的梦里,我的心里,
我的歌声里
我的梦里,我的心里,
我的歌声里
我的梦里,我的心里,
我的歌声里

[attachment=779463]
糖糖感受:
这不是我熟悉的一个歌手
但是这却是一首我会单曲循环的歌

一开始,间奏就已经吸引我
过了一会儿
曲婉婷沙哑而浑厚的声音传出
我瞬间被吸引
我喜欢她的声音,好喜欢

《我的歌声里》
唱了天意
一种幸运、幸福
尽管也许你并不知道我的存在
但是感谢有你
让我的世界丰富

喜欢词
听歌已经好久不在意词
但是副歌的情感表达
深深的感动了我

歌手性感的声音拔高
就像你对于我
出现在我的世界里
你存在
我深深的脑海里
你就这样突然的出现
为我带来夏季的气息

《Trouble Sleeping》----Corinne Bailey Rae

It's late and I'm feeling so tired
Having trouble sleeping.
This constant compromise
Between thinking and breathing.
Could it be, I'm suffering
Because I'll never give in
Won't say that I'm falling in love
(Please, please)
Tell me I don't see myself
Couldn't I blame something else
(No don't say it)
Don't say I'm falling love
Some kind of therapy
Is all I need
(All I need)
Please believe me
(Please believe me)
Some instant remedy
That can cure me completely
Could it be that I'm suffering
Won't say that I'm falling in love
(Please, please)
Couldn't I blame something else
Don't say I'm falling in love
(Don't you say I'm falling)
(There's no way I m falling)
Cos I've been there before and it's not enough
So nobody say it
Don't let them say it
I've got my eyes shut
Oh no, Oh no, no no...
Could it be I'm suffering
Don't say I'm falling in love
(Don't say that I'm falling in love)
Could it be I'm suffering, suffering
Cos I never give in, give in
Oh, falling in love
Ooh yeah
Yeah...!
(Don't say, Don't say)
(Don't say, Don't say)
Falling love ooh
(Don't say that I'm falling in love)
Don't say

[attachment=779464]

糖糖感受:
初听这首歌
我脑海里想象的是一个甜美的女孩子
咋看Corinne
我觉得突兀
总觉得她应该唱出那种浑厚的嗓音
但是细看
会发现corinne眉眼的纤细

我可以说我还是不晓得她在唱什么吗?
但是我会百度

只听旋律
很好听
深究词意
献给那些为情所困
却又要维持理智的外表
自欺欺人
其实大家心照不宣的
兄弟姐妹们

难以入睡的夜晚
辗转覆彻
世界千万个人
千万种烦恼
但是不可否认
我们都是庸人
超脱不了尘世
于是
听听别人的歌
共鸣你的悲伤吧

希望你的每个夜晚都能安然入睡

飔小囡。 2011-05-07 12:18
Maria Arredondo 是我非常喜欢的一个歌手。
高中的时候。一直单曲循环听她的歌。
她的很多歌都很抒情。
调调也很爱。~~ 你可以去听听那首burning。
那首歌也很好听的。
虽然那首歌非常火。
that day 也很好听的说呐。~

yilingmeng 2011-05-07 13:13
其实很多英文歌我都听过的,以前有段时候疯狂下载滴说。。。不过我是英文白痴,一向不知道他们到底唱什么的 = =+

找的就是你 2011-05-07 13:16
这么漂亮的包装外壳!呜呜,看着就心动啊。。让人有想逛下去的冲动啊

不能往去糖糖 2011-05-09 18:46

《唯有诺言》----sirasak

罗马音译/中文意思:
diow dai arng warng tarm glang
poo kon mai kery suk hon
ja pob gub seng da-wun
寂寞孤独 在人群之中
不曾遇见过阳光几回

jon ma wun ni tee rao dai pob
gun gor meurn waa lok kong
chun dai prae plien pai
直到今日 我们可以相遇
就如同我的世界可以改变

kum pieng neung kum kong kong
ni dai tum hai roo waa chi
wid mi kar pieng dai
属於你的 仅仅的一个字
可以使得我明白生命的价值有多少

ter kao ma har kao ma mob hua
jai fark kum tee chun nun
fao ro koy reuy ma
你来寻找 来托付心
托付给予的字是我一直以来所等待的

kum ruk paeo paeo fung laew gor
sun kae ni jai chun gor loy
pai sood kob far
爱字轻轻 听了就颤动晕眩
我的心 就飘摇至天际

kum ni tee bok reung jing chai
mai tee pood ma chwei sob da
laew bok gun ik suk ti
说的这个字 说出来的是真实的对吗
请注视著眼睛再说一次

kon peing neung kon kae ter tao
nun tee kon yung chun ja fun
teung took na ti
只有一个人 只有你而已
是我时时刻刻所梦想的

jai diow kong chun dwei ruk
tee chun mi jark ni ja mi
hai ter pieng poo diow
我的一颗心 用我有的爱
从现在起将仅仅只给你一人

jark ni ja kor ruk
ter pieng poo diow
从现在起将仅仅只爱你一人 [/td]
[td]
[attachment=782219]
糖糖感受:
我很喜欢泰文歌
尽管比起英文我更听不懂
但是你知道感动其实并不需要语言
而且那些旋律真的
很美
加之泰文本身的温柔
唱起情歌来
是如此的多情而缠绵

《唯有诺言》
还记得看完《凤凰血》
疯狂的寻找
好多年已经过去
糖糖已然长大
《凤凰血》的记忆已然淡去
但是sirasak的深情
却依旧让我爱着

这是第一次我搜索了词的翻译
原来是如此的深刻

却又莫名的适合
锦,遇见你
便在人群中
从此生命不再寂寞
我想说声感谢

谢谢你
小锦

《vincent》----Don mclean

Starry, starry night.
Paint your palette blue and grey,
Look out on a summer's day,
With eyes that know the darkness in my soul.
Shadows on the hills,
Sketch the trees and the daffodils,
Catch the breeze and the winter chills,
In colors on the snowy linen land.

Now I understand what you tried to say to me,
How you suffered for your sanity,
How you tried to set them free.
They would not listen, they did not know how.
Perhaps they'll listen now.

Flaming flowers that brightly blaze,
Swirling clouds in violet haze,
Reflect in Vincent's eyes of china blue.
Colors changing hue,
morning field of amber grain,
Weathered faces lined in pain,
Are soothed beneath the artist's loving hand.

Now I understand what you tried to say to me,
How you suffered for your sanity,
How you tried to set them free.
They would not listen, they did not know how.
Perhaps they'll listen now.
For they could not love you,
But still your love was true.
And when no hope was left in sight
On that starry, starry night,
You took your life, as lovers often do.
But I could have told you, Vincent,
This world was never meant for one
As beautiful as you.

Portraits hung in empty halls,
Frameless head on nameless walls,
With eyes that watch the world and can't forget.
Like the strangers that you've met,
All the ragged men in the ragged clothes,
The silver thorn of bloody rose,
Lie crushed and broken on the virgin snow.
Now I think I know what you tried to say to me,
They would not listen, they're not listening still.
Perhaps they never will...

[attachment=782220]

糖糖感受:
其实我也很喜欢美国派的民谣
安静的
一把吉他
深情的唱着
简单但是纯粹

这首歌我从《溏心风暴》中听来
它让我似乎眼前出现黑夜的画面
星星闪烁
你靠着我
对我说你的故事
我理解我安慰我感动
一种很美的情感

他们说这首歌是作者为梵高而作
我是肤浅的
我只听我的感受

锦,听歌的时候
如果不能理解歌本身的意义
那就让我们听它的感情
想自己的心事

总有一首歌
会让你寄托
希望这首vincent
让你喜欢

锦漠然 2011-05-09 18:48
糖糖,我来了。。。。。。。。。。。

在在2010 2011-05-09 19:09
我喜欢beautiful love···惊艳程度跟一直在找一个人差不多啊··
最近我都在单曲循环一直在找一个人··嘻嘻···谢谢糖糖··
其实蔡健雅的歌我很少听的··不过这首歌真地很不错··歌词也很不错··
我不会再哭泣 是因为我相信 我们勇敢的爱着 每秒钟 都能证明 一生的美丽
《I DO》也很好听的说··《我的歌声里》给我的感觉的也和beautiful love有点像
声线有点沙哑··喜欢··你存在那段··曲婉婷把你存在这句唱的很有FEEL的说···

傏朝栗孒 2011-05-09 19:16
   糖糖,《凤凰血》我也很爱,并且俺真的觉得那首歌真的太好听了。其实泰语歌不错。。。

不能往去糖糖 2011-06-19 02:23

《Loving to love you》----Sarah connor

歌词:
All we had was just one summer,
Two lovers strolling in the park
But like they say the world keeps turning
As the leaves were falling we should fall apart
Now I'm waiting for the winter
To build a castle out of ice
And deep inside this massive building
Theres a crystal lake of all the tears I cried
chorus
Baby for all my life
Don't you know that it's true
I'm living to love you
So baby don't think twice
If you feel what I feel
Trust your heart, do what I do
'Cause I'm living to love you
verse 2
When you're gone, it's not forever
Cause you're remaining in my heart
So tell me why I feel this aching
Every time I think of you when we're apart
chorus
Trust your heart, do what I do
bridge
I admit that from time to time
I'm feeling insecure
And think I'm gonna lose my mind
Don't let it show, oh, no, no, no
I don't think I'll ever understand
That our loving should never have a happy end
So I'm really gonna try my best
To let you know
chorus
c-part
When the final day comes
I know the angels
They will see my smile
And if they wanna know the reason
I will them them why
coda
[/td]
[td]
[attachment=786861]

糖糖感受:

初听,我以为是玛利亚凯利
(原谅我对英文歌手认识的贫乏)
反正总之就是那种感觉
歌手的声音很浑厚
旋律中有拔高
歌手有“发狠”的唱法
总之很典型的外国女歌手的感觉

听开头觉得是一首很普通的歌
但是听到高潮副歌部分
我知道我喜欢它
我知道我会单曲循环
然后。。。
我果然如此

后来网络搜索发现这歌其实很有名
那么便是我的孤陋寡闻了
也许很多人都已经听过了
甚至耳熟于心
或者“听烂”
但是我就是喜欢

锦,你会喜欢吗
你已经听过了吗
你现在在干什么
工作还顺利吗
我不太会安慰人
抱歉
但我一直念着你

《wait till you hear from me》----Sarah connor

This song is about Maria
A close friend of mine
Who lost herself in drugs
She told me to wait for her
But guess what...
She never came back
And I'm still waiting
She told me
Chorus
Wait 'til you hear from me
Monday, Tuesday it won't be
Wednesday, Thursday we will see
If only you can wait baby
Wait 'til you hear from me
Friday use your (fantasy )
Saturday you got over me
If only you can wait baby
Verse 1
She was called Maria and she really was a friend
I remember when we were walking hand in hand
She was telling me that she understands
All the world and every (thrill) by taking little pills
So she was trying everything and more
Alcohol and speed, coke and weed and tried to score
Tragedy: she didn't feel much better than before
So she got away here quick to find a better kick
Bridge
Never let it, wanna find her
Can't forget it to remind her
She's my sister,wanna tell her
How I miss her, she told me
Chorus
B-chorus
Wait, don't call you've go

[attachment=786860]

糖糖感受:
hey,亲爱的
已经好久,没有送歌给你
你最近似乎也很忙
希望你能保重身体
希望你事事顺心

如果正叙,那么这首歌初听由
张惠春翻唱
只是早就忘记了,然后。。。
如果倒叙
首先是室友的起床歌让我记忆深刻
然后寻找原唱
再发现翻唱

这首歌的旋律是我喜欢的一种
深刻的节奏中温柔的唱

而后我看了词
我以为是一种动感的舞曲
却结果是一个真实的故事
一个很悲伤的关于怀念记忆的故事

锦,不知道你是否听过
这是我喜欢的歌
希望能够尽快看到你

joyijo 2011-06-19 09:12
我就是那一瓶美丽的酱油
倒出来,剩个空瓶就走人

飔小囡。 2011-06-19 09:22
loving to love you 。
第一次听这首歌是因为一本小说。
小说里男主让女主单独给他唱这首歌。

sarah corner是我很喜欢的一个女歌手。
高中的时候一直听那首just one last dance
很喜欢她那种磁性的声音。
一首情歌,所饱含的是她满满的情感。
她的歌就是有那么一种莫名的吸引力。
让我一首首的反复聆听。

糖糖。期待你的好歌噢。~~

不能往去糖糖 2011-06-19 12:31
好歌神马的,我还真不一定有,就是喜欢然后就分享了
嘿嘿!

在在2010 2011-06-19 12:40
我很喜欢糖糖介绍的歌···
好喜欢的感觉···然后··表示我又是开QQ音乐起来听的··
电脑不给力啊··
希望乃和小锦加油··要好好的···

onew 2011-06-19 13:10
我也很喜欢泰文歌
和他们的电影一样 有种小清新感
有时候他们的MV拍的并不华丽
但没有唯美的渲染却更显真实

尤其是这边在演绎一段故事
那边在弹奏一段曲子
很喜欢这样的感觉

ws64293190 2011-06-19 19:01
糖糖乃好勤劳的说啊。。。。。。。。。。。。。

不能往去糖糖 2011-07-05 20:37

《赋别曲》----周传雄

歌词:
我们都唱歌附庸过情节
当我们都还不懂得体贴
难的是发生了都还无法理解
错愕的瞬间 长大了一些
後来的我们将各自体会
如何能渡过困难的季节
难得是相遇这般的可贵
相濡以湿 相忘江湖的章节
再会 宣告了离别
离别 期盼能再会
那是 流过的最难擦掉的泪水
交会 在最辉煌的夜
後来的我们将各自体会
如何能渡过困难的季节
难得是相遇这般的可贵
相濡以湿 相忘江湖的章节
再会 宣告了离别
离别 期盼能再会
交会 在最辉煌的夜
再会 宣告了离别
离别 期盼能再会
那是 生命中最难忍住的泪水
交会 在最辉煌的夜
再会 宣告了离别
离别 期盼能再会
交会 在最辉煌的夜
再会 宣告了离别
离别 期盼能再会
那是 生命中最难忍住的泪水
交会 在最辉煌的夜[/td]
[td]
[attachment=792881]
糖糖感受:

我走了,可是我也留下了
我带走了自己,留下了自己
离别的季节不能离别
听不得离别
看不得离别
否则眼泪
一次次会滑落
如我语录上赋词
“我是唐玲,母亲离巢的孩子。”
母亲啊,我还是孩子
可是我却不得不离去
你哺育了我
助我度过似成熟但还稚嫩的年岁
如果没有你
那么我的一生将是另一个样子
我感谢你
看了那么多年的你
那些房子、车子、院子、草地
在此刻一切的情感都变成了不舍
哦,我亲爱的朋友们
四年我们风雨同舟
它就那么悄然而去
留下照片
留下我们的心
不管在哪里
不管过了多久
07信管
有我,有你
锦,那你呢?
与我同样的年岁
你该有怎样的愁思
只是都已经过去,
我们都从一个点射向了不同的目的地
如四年前我们由不同的地方奔向一个定点
我又哭了
好早以前就想送这首歌
只是那时听一次哭一次
不能停止

《再见》----张震岳

我怕我没有机会
跟你说一声再见
因为也许就再也见不到你
明天我要离开
熟悉的地方和你
要分离
我眼泪就掉下去
我会牢牢记住你的脸
我会珍惜你给的思恋
这些日子在我心中永远都不会抹去
我不能答应你
我是否会再回来
不回头
不回头的走下去
我怕我没有机会
跟你说一声再见
因为也许就再也见不到你
明天我要离开
熟悉的地方的你
我是否会再回来
要分离
我眼泪就掉下去
我会牢牢记住你的脸
我会珍惜你给的思恋
我不能答应你
我是否会再回来
不回头
不回头的走下去
我会牢牢记住你的脸
我会珍惜你给的思恋
我不能答应你
不回头
不回头的走下去
不回头
不回头的走下去

[attachment=792882]

糖糖感受:
这首歌我想大家都听过
这首歌我想毕业的我们都唱过
说再见容易
品再见难
还好,我有机会跟大家说一声再见
我记得你们的怀抱
记得你们的一颦一笑
只是曾经鲜艳的颜色都成黑白的照片
只剩记忆在苦涩的播放
2011年6月27号
你们还记得吗?
我说我想醉一次
我说毕业不喝醉会遗憾
我说那么多次饭局我都在等待
等待最后一次的情感宣泄
可是不知从什么时候开始
我才懂得,第一次就是集体的离别
没有下一次
我的淡定是自欺欺人
我的等待仿佛要无限推后
只是还好,离开前夕
我们总有十几个人依旧存在
于是我努力了,拼了
我们都会记得吧
如果有机会
你们要怎样就怎样
锦,你有醉吗?
酒不好喝
啤酒我一直不喜欢
可是那时我就想喝,
于是一直一直
直到半夜
直到一个接一个去吐
直到有人神志不清
不能行走
直到我缓了两天才恢复
我想,我们再也没有机会了
我所谓的再聚
不知即使人在情还能不能在
不说了,似乎眼泪没完了,
真的
很讨厌

可乐果 2011-07-06 18:18
嘻嘻,留着以后慢慢听~~~~~~~~~

chocolate童童 2011-07-06 18:20
糖糖,乃写滴让偶有想哭啊~~~只不过歌木有听到的说。。。。。。。。。。。。。离别每个人都会经历的,不在一个地方再聚首好难的说。。。。。。。

掬水初见月 2011-07-07 12:48
小糖糖,人家来了,原来你还喜欢小刚这种啊

不能往去糖糖 2011-07-07 13:00

《最重要的决定》----范玮琪

歌词:
我常在想
应该再也找不到 
任何人
像你对我那么好   
好到我的家人也被照料   
我的朋友
还 为你撑腰   
你还是有
一堆毛病改不掉   
拗起来
气得仙女都跳脚   
可是 人生完美的事太少   
我们不能什么都想要   
你是我最重要的决定   
我愿意
每天在你身边苏醒   
就连吵架也很过瘾
不会冷冰   
因为真爱没有输赢只有亲密   
你是 我最重要的决定   
我愿意 打破对未知的恐惧   
就算流泪也能放晴 将心比心   
因为幸福 没有捷径 只有经营   
你是我最重要的决定   
我愿意 每天在你身边苏醒   
就连吵架也很过瘾 不会冷冰   
因为真爱没有输赢只有亲密   
你是我最重要的决定   
我愿意 打破对未知的恐惧   
就算流泪也能放晴 将心比心   
因为幸福 没有捷径 只有经营[/td]
[td]
[attachment=793584]
糖糖感受:

范范的歌很耐听
几乎每一首都可以被你拉入选择
我也喜欢她的风格
带着阳光
带着简单
最爱演绎的友谊
使我温馨让我感动
很多的词都似记忆的描写
谱曲有时也带着调皮的元素
郭静也唱友情
但是他们俩给的感觉却不同
范范带着沉淀的深沉
郭静有着年轻的快乐
而这首应该是描绘爱情的了
是范范对自己婚姻的感触
不过幸好
没有时下满天飞的怨天尤人以及伤感
我好爱歌词里面的真实
爱情的真实
生活的真实
平淡才是真
经营才有情
我在恋爱中
所以我懂这样的感觉
我体会得到这样的感情
所以这首歌我很喜欢
最开始我是不喜欢这个人的
可是先爱上了歌
然后对她的印象就非常的好

小锦
这首歌你应该听过的吧
希望你会喜欢哦
如果有一天有一个人
成了你
最重要的决定
那我
祝你幸福

《穷我一生》----古巨基
歌词:
穷得剩下你的爱
没什麽能给你买
雨雪白皑皑 吻下来
代表我对你的爱
富也带不走云彩
感动是千金不卖
不染尘埃 就算一穷二白
依然骄傲的存在
穷我一生给你真爱
你的托付 我都明白
未来的未来 我和你 也不会分开
不管更好更坏
穷我一生给你关爱 
我的承诺 不会更改
现在或未来 因为有爱
丰盛起来
唯有爱会将爱 存起来 

[attachment=793585]

糖糖感受:
古巨基其人
我不知道他是以歌手还是演员
的身份出道
但在我的印象中
他是演而优则唱的典型
何书桓太“深入人心”了
所以我对他的印象真的就很深
他的歌给我的感觉是都还不错
但是因为人
所以透露出一种
“山寨”的感觉
但是却没有“凤X传X”那么明显
只是非职业非专业
不过“情歌王”是我KTV必点曲
我觉得他还是算成功的吧
因为他每出新曲我还是会关注
而一般都会被下载进MP3
不太显眼
不会被翻来覆去听
但是存在
副歌的时候很有感觉的
《穷我一生》
怎样的深情才能做出这样的承诺
我听着很幸福啊
小锦
你听过这歌吗
希望有一天有人对你说
“穷我一生,给你关爱”

傏朝栗孒 2011-07-07 13:03
     糖糖,俺也喜欢张震岳的那首再见哦。范玮琪的最重要的决定也很好听的说。呵呵。。

onew 2011-07-07 13:21
嗷嗷~我看到你推张震岳了

我也喜欢他唱歌的那种随意 偏偏还唱进情感
只是最近他都木有作品了

以安。 2011-07-07 19:43
,,整篇
很温暖的感觉。

ant 2011-07-08 11:10
很久没听歌了,感觉一直找不到好听的,就只能翻来覆去听那几首老的
一直在找一个人太好听了!我能听很久的说!
师父很感性,写的东西真让人感动!
愿师父和锦长长久久啊!

不能往去糖糖 2011-07-08 12:39
谢谢,要一直一直支持俺哦。。我会和你师爹好好的
那是你师爹,哈哈

不能往去糖糖 2011-07-08 22:24

《在街上》----成诗京

歌词:
sung si kyung-geo ri e seo
ni ga eop neun geo ri e neun
nae ga hak lil ri eop seo seo
在没有你的街道上,我也没有可作的事
ma nyang geot da geot da bo myeon
chu eok geul ga ggeum ma ju chi ji
总是走著走著的话偶尔与回忆打照面
ddeo o reu neun neo e mo seup nae
sal ra na neun keu ri um
浮现起你的样子我死灰复燃的思念
han beon ne cham it gi him deun
sa ram mi ran geol ddo han beon
neu ggeo ji neun ha ru
eo di jjeum me meo mu neun ji ddo
eo ddeot ke sal ra ga neun ji geot da
bo myeon nu ga mal rae jul eot gat ta
这曾经很熟悉的街道我们的脚步曾并排走过
i geo ri ga it suk kae deon u ri bal
geol reum mi na ran hae deon
keu ri un nal deul o neul bam na
reul cha ja on da
令人怀念的日子今天晚上又来找我
neol kei ri neun neol bu reu neun
nae ha ru neun
描绘你呼唤你我的一天
ae tae weo do ma ju chil chu
eok gi ban ga weo
虽然心焦也很高兴跟回忆相碰
nal bu reu neun mok so ri e
dol ra bo myeon
望向呼唤我的声音的那方向
teong bin geo ri ei neu sae su
man neun ni mo seup man ka deuk kae
空荡荡的街道不知不觉满满都只是你的样子
mak da reun gil da da ra seo na
dik geun byeok ki dae bo myeon
ka ro deung sok hwan hi bi chweo
ji neun go baek ka neun nae ga bo yeo
ddeo o reu neun keu ddae mo seup
nae sal ra na neun seol re im
han beon ne cham it gi him deun
sun gan ni ran geol ddo han beon
neu ggyeo ji neun ha ru
a jik na reul saeng gak kal ji
ddo keu nyeo do na reul cha jeul
ji geot da bo myeon nu ga mal rae
jweo geot kat ta
i geo ri ga it suk kae deon u ri
bal geol reum mi na ran hae deon
这曾经很熟悉的街道我们的脚步曾并排走过
keu ri un nal deul o neul bam
na reul cha ja on da
neol kei ri neun neol bu reu
neun nae ha ru neun
ae tae weo do ma ju chil chu
eok gi ban ga weo
teong bin geo ri ei neu sae su
man neun ni mo seup man ka deuk kae
空荡荡的街道不知不觉满满都只是你的样子
bu pul reun nae ka seum mi bam ha
neul re woe chyeo bon da
澎涨的我的心向著夜空呐喊
i geo ri neun neol ki da rin da go
这街道在等待著你
neol kei ri neun neol bu reu neun
nae ha ru neun
描绘你呼唤你我的一天
ae tae weo do ma ju chil chu eok
gi ban ga weo
虽然心焦也很高兴跟回忆相碰
空荡荡的街道不知不觉满满都只是你的样子[/td]
[td]
[attachment=794107]

糖糖感受:

还记得《情书》这个节目吗?
我也是看的电视的凹凸版
可是就那么看见了成诗京
他长得不很帅气
但是斯文
戴着一副眼镜
很腼腆的样子
他不是很天皇
但是有着自己的位置
当他拿着话筒开始唱
我开始惊艳
因为韩国以舞曲著称
真的很难找到
抒情的歌手
抒情的歌
没有蹦没有跳
没有太多的人
就他
安静的
淡淡浅笑
时而融入的闭眼
温柔的凝视
我爱上这首歌
成诗京的声音
有种温柔的特质
耐听
温暖
小锦,我不喜欢棒子
真的
特别是很闹的韩国歌曲
但是成诗京的这首歌真的
很好听
我很喜欢

《再一次别离》----成诗京

回头想一想,想起你的
离开是什么时候来着
生活的艰难
现在已经习惯了
你的思念原以为不会停止
朋友们无意询问起你
现在可以替你问好了
现在不再发抖了
谨慎的点着头
我的模样
你已经忘记了吗
无法见到你
已经成为了别人的女人
我们的离别,让我快疯掉
那些话已经离开我了
不是会议,而变成了记忆
变成了陌生人
现在不能叫你了
无论在哪里生活
不要让我听到坏消息
回头想一想,对你的回忆
失去后变的枯燥
我的季节
让我感到不塌实
就连记忆全部停止也好
无数次我哭泣
朋友都当作看不见
现在可以笑着
说起那事
如今我也可以笑着接受
我们再次离别好吗
现在无法见到你
别的男人的女人
让我痛的快发疯的
离别的那天,已经过去了
掠过回忆,而是记忆
变成陌生人
现在不会叫你了
现在说再见
一次也没说过的再见
以为还可以回来
我一个人长久的期待
我需要那些日子
让我倾情到很多的日子
那时的离别我今天再次离别
无论在哪里生活
不要让我听到坏消息

[attachment=794108]

糖糖感受:
还是成诗京
我说了我喜欢《在街上》
那么我也喜欢这首歌
只是除了这两首其他的却
再也不能让我喜爱
他的声音依旧温柔
曲风依旧温柔
男人的安静不必女人那般性感
但是却有他独特的魅力
很早以前就准备分享这两首歌
但是当我想行动的时候
园子暂闭了
当它开启了
我却沉陷在离别的愁思里
很久没有他的消息
尽管我从未关注过
只是无新曲
于是难道他就这样消失?
中韩的审美差异那么大吗?
一定要动感
让音乐盖住声音才算流行?
难得的抒情韩国男歌手啊
其余的我再也没有发现
小锦
这两首算是我多年来
淘的
大浪淘沙留下的韩文歌曲
我喜欢
那么
我希望你也能喜欢

艾弥 2011-07-09 00:22
又是毕业的季节了 糖糖的感受我非常能理解
去年大半年的时间都昏昏噩噩,不能从已经毕业的事实中抽离
当想倾诉时 没人听的感觉最无奈了
手机里熟悉的号码一个一个的减少
陌生的号码一个一个的熟悉这才醒悟
原来一切都不同了

onew 2011-07-09 00:37
当初有一段时间很迷成诗京,他的声音很有感染力
他以前的一首歌,是一个剧的片头曲,唱的很感性
听着都动容

又是一年毕业季了,总是敢删离别,也对以后的日子感到彷徨呢吧
幻仔最近也要忙着找实习单位
看桃子的日记,也是各种打算
谭唐也可以好好规划下,不经眼睛要向前看,人心更要朝前看
加油哟!!

不能往去糖糖 2011-07-11 18:06

《My love will get you home》----钟嘉欣

歌词:
if you wander off too far
my love will get you home
if you follow the alone star
if you ever find yourself losing long alone
get back on your feet and think of me
my love will get you home, boy
if the bright lights blind your eyes
if your troubles break your strike
if you ever find yourself losing long lone
get back on your feet and think of me
my love will get you home, boy
if you ever feel ashamed
whenever is only you too blame
if you ever find yourself losing long alone
my love will get you home [/td]
[td]
[attachment=795590]

糖糖感受:

初听这首歌是在溏心风暴里面
疯狂的爱那段纯音乐的萨克斯风
而后惊艳这首让人温暖的曲子
喜欢英语的简单
可以听懂歌词
结合着缓慢的曲调
深刻体会感情
我曾翻来覆去的听
听歌词重复
听曲子短暂结束
然后重复重复再重复
歌的曲子像一条河
静静的流
意义却深远
钟嘉欣一字一句的唱
我一词一顿的听
好温暖
像将爱看了见
暖色的背景
充满着爱
小锦
你听见了吗?
如果你迷失了自己
我的爱将带你回家

《7 days》----Craig david

check it out yeah)
on my way to see my friends
who lived a couple blocks away from me (owh)
as i walked through the subway
it must have been about quarter past three
in front of me
stood a beautiful honey with a beautiful body
she asked me for the time
i said it'd cost her her name
a six digit number a date with me
tomorrow at nine
did she decline? no
didn't she mind? i don't think so
was it for real? damn sure
what was the deal? a pretty girl aged 24
so was she keen? she couldn't wait
cinnamon queen? let me update
what did she say? she said she'd love to
rendezvous
she asked me what we were gonna do
said we'd start with a bottle of moet for two
monday
took her for a drink on tuesday
we were making love by wednesday
and on thursday friday saturday we
chilled on sunday
i met this girl on monday
took her for a drink on tuesday
we were making love by wednesday
and on thursday friday saturday we
chilled on sunday
nine was the time
cos i'll be getting mine
and she was looking fine
smooth talker
she told me
she'd love to unfold me all night long
ooh i loved the way she kicked it
from the front to back she flipped
(back she flipped it, ooh the way she kicked it)
and i oh oh i yeah
hope that she'd care
cos i'm a man who'll always be there
ooh yeah
i'm not a man to play around baby
ooh yeah
cos a one night stand isn't really fair
from the first impression girl hmm you
don't seem to be like that
cos there's no need to chat for
there'll be plenty for that
from the subway to my home
endless ringing of my phone
when you feeling all alone
all you gotta do
is just call me call me

[attachment=795589]

糖糖感受:
初听这首歌,什么都不懂
只是看堂哥跟着节拍
哼着哼着突然唱出一个词
于是我跟着体会
很有节奏感的歌曲
I like
于是铭记于心
后来的后来
我有了电脑
将这首歌下载
翻来覆去直到烂掉
终于暂停
结果不知为什么
大街上突然开始流行
到处都放着这首好多好多年前的歌
然后我笑

对于歌词我真的很喜欢啊
从我听懂的那一刻我就惊喜
哈哈
很可爱的歌词啊
然后感慨美国人的开放啊
却像是YY

挺另类的
不是阿姆的脏话出位
确实直白的成人叙述
一切都我爱
小锦
我想这首歌你有听过吧
真的
不知为何
近来突然大放特放

joyijo 2011-07-11 18:19
酱油。。。。酱油。。。。
这年头,卡得都不愿意出来打酱油了

ant 2011-07-11 18:46
讨厌,歌都不能听,太抽了!
师爹着实不好听,能换个不?
好听点的。。。。

查看完整版本: [-- 【醉世界,醒人生】锦年知漠然,愿你我,相惜(7/18更13--61F) --] [-- top --]